Vartijan Ampuma-asekoulutus

Total Koulutuspalveluilla koulutetaan turvallisuusalan osaajia! Kouluttajamme ovat kokeneita turvallisuusalan ammattilaisia, joilta löytyy lakisääteisten kouluttajalupien lisäksi aina ja poikkeuksetta oikeassa elämässä hankittua kokemusta turvallisuusalalta. Meillä et kuule vain miten asiat ovat teoriassa, tulet myös oppimaan mitä ne ovat käytännössä.

Vartijan Ampuma-Asekoulutus 24H

Ampuma-asekoulutus on sisäasiainministeriön asetuksen (1121/2010) mukainen vartijan erityinen voimankäyttökoulutus. Ampuma-asekoulutuksen suorittaminen on edellytyksenä ampuma-aseen kantamiselle voimankäyttövälineenä henkivartija- tai arvokuljetustehtävissä sekä huomattavan yleisen edun kannalta merkittävien vartioimiskohteiden suojaamisessa (mm. ydinvoimalat).

Koulutus sisältää vähimmäisopetusaiheiden (vartija ampuma-aseen käyttäjänä ja haltijana, sanaton viestintä, hätävarjelu- ja voimankäyttösäädökset, ase- ja varustetekniikka, ampuma-aseen käsittely ja käyttö, näyttökoe ja kirjallinen teoriakoe) lisäksi aseenkäytön seuraamukset -opetusaiheeseen liittyen ampumavammojen ensiapukoulutuksen (Tactical Emergency First Response) sekä aseenkäyttötilanteisiin, päätöksentekoon ja aseenkäyttömuotoihin liittyvän toiminnallisen skenaarioharjoituksen simulaatioaseilla. Ampuma-asekoulutuksen kesto on 24 oppituntia. Ampuma-asekoulutus toteutetaan Poliisihallituksen vahvistaman opetussuunnitelman mukaisesti.

Osallistumisen edellytykset vartijan ampuma-asekoulutukseen:

 • Hyväksytysti suoritettu vartijakoulutus (40 + 60 h)
 • Hyväksytysti suoritettu vartijan voimankäyttökoulutuksen yleinen osa (6 h)
 • Hyväksytysti suoritetut erityiset voimankäyttökoulutukset kaasusumuttimen (5 h) ja teleskooppipatukan (5 h) osalta

Vartijan Ampuma-Aseen Kertauskoulutus 8H

Koulutuksen sisältö

  • Vartija ampuma-aseen käyttäjänä ja haltijana
  • Ase- ja varustelutekniikka
  • Aseen käsittelytaito ja käyttö
  • Ensiavun perusteet
  • Sanaton viestintä ja hätävarjelu
  • Näyttökokeessa vaadittavien asioiden harjoittelu
  • Kirjallinen koe sekä käytännön näyttö

Kertauskoulutuksessa käydään läpi em. asioita ja lisäksi varmistetaan, että suorittajalla on riittävä aseen käsittely- ja ampumataito.

Osallistumisen edellytykset Ampuma-aseen kertauskoulutukseen

Koulutukseen osallistuvan vartijan on tullut suorittaa hyväksytysti vähintään yksityisistä turvallisuuspalveluista annetun lain muutoksen (652/2016) 10 §:n 1 momentissa tarkoitettu vartijan peruskoulutus tai sitä vastaava aikaisempi koulutus, joka sisältää vartijan voimankäyttökoulutuksen yleisen osan sekä voimankäyttövälineitä ja niiden käyttöä koskevan osion tai niitä vastaavan aikaisemman koulutuksen.

Lisäksi osallistuvan vartijan on tullut suorittaa hyväksytysti edellä mainittu vartijan voimankäyttövälineiden kertauskoulutus korkeintaan 365 pv ennen ampuma-aseen kertauskoulutuksen osallistumista.


Vartijan ampuma-asekoulutuksiin osallistuminen ei edellytä omaa ampuma-asetta. Kaikkien koulutuksessa tarvittavien aseiden ja varusteiden (mm. kotelot ja varustevyöt) vuokra sisältyy kurssin hintaan. Ampuma-asekoulutuksissa voidaan käyttää myös omaa pistoolia tai revolveria asianmukaisine varusteineen vastuukouluttajan luvalla.

Koulutusten toimitus- ja maksuehdot

ILMOITTAUDU: VARTIJAN AMPUMA-ASEKOULUTUS 24H

ILMOITTAUDU: VARTIJAN AMPUMA-ASEEN KERTAUSKOULUTUS 8H

Vuoden Yrittaja 18 168x22mm Siniharmaa Print

Asiakkaitamme

Amiedu-logoCMB-logoElcool-logoLahden Messut -logoLHS-logoOilon-logoPelicans-logosibeliustalo-logoSähköneliö-logoTeerenpeli-logoVierumäki-logoViking Malt -logo

Kokemuksen tuoma varmuus näkyy koulutuksessa


Total Sec Oy - Yhteystiedot, Y-tunnus ja asiakirjat - Kauppalehden YrityshakuKauppalehti Menestyjät 2020Suomen Vahvimmat PlatinaAAA-logoLuotettava KumppaniRiskiluokituslogo