Sähkötyöturvallisuuskoulutukset

”Tarjoamme erityistä alakohtaista turvallisuuskoulutusta!  Yritykset ja yhteisöt voivat olla meihin yhteydessä tilauskoulutusten järjestämiseksi. Koulutukset voidaan suunnitella asiakkaan tarpeen mukaan. Koulutukset voidaan toteuttaa joko meidän tiloissamme tai teillä. Laita meille viestiä niin järjestetään teidän näköinen koulutus!”

koulutus@totalsec.fi

Sähkötyöturvallisuuskoulutukset

Sähkötyöturvallisuuskoulutus on tarkoitettu kaikille sähköalan töitä tekeville henkilöille, mukaan luettuna työnjohto-, käyttö- ja asiantuntijatehtävissä toimiville henkilöille. Sähkötyöturvallisuuskoulutus SFS 6002 sisältää sähkötöiden turvallista tekemistä koskevat perusohjeet ja turvallisuusvaatimukset. Koulutukseen sisältyy koe, josta osallistujille annetaan todistus. Hyväksytysti kokeen suorittaneet saavat SETI Oy:n sähkötyöturvallisuuskortin. Jotta tiedot jatkuvasti vastaisivat työn vaatimuksia, yleinen sähkötyöturvallisuuskoulutus uusitaan siten, että koulutusten väli on enintään viisi (5) vuotta.

Varsinaiset sähköturvallisuusmääräykset ovat nykyään yksinkertaisia. Sähköasennusten pitää olla turvallisia ja niitä pitää käyttää turvallisesti. Sähköasennusten turvallisuutta koskee kauppa- ja teollisuusministeriön päätös sähkölaitteistojen turvallisuudesta (1193/1999) ja päätös sähköalan töistä (516/1996) ja siihen sähkötyöturvallisuutta koskeva lisäys (1194/1999). Näissä päätöksissä annetaan vain turvallisuutta koskevat perusvaatimukset ja todetaan, että vaatimukset täyttyvät kun noudatetaan standardeja. Sähkötyöturvallisuuden alalla tällainen standardi on SFS 6002. Määräykset edellyttävät, että sähkötöiden tekijöille on annettava koulutusta ja opastusta siten, että tiedot jatkuvasti vastaavat työn vaatimuksia. Standardin mukaan kaikille sähköalan töitä tekeville henkilöille, mukaan luettuna työnjohto- käyttötoiminta ja asiantuntijatehtävissä toimivat henkilöt, on annettava yleinen sähkötyöturvallisuutta koskeva koulutus. Koulutusvaatimus ei siis koske pelkästään konkreettisen työn tekijöitä, vaan myös esimiesten ja asiantuntijoiden pitää tuntea turvallisuusperiaatteet. Jännitetöiden tekijällä pitää antaa erikseen jännitetyökoulutus.

Siirry tämän kurssin avoimiin koulutuksiin.

Vuoden yrittäjä 2018

Asiakkaitamme

Amiedu-logo CMB-logo Elcool-logo Lahden Messut -logo LHS-logo Oilon-logo Pelicans-logo sibeliustalo-logo Sähköneliö-logo Teerenpeli-logo Vierumaki-logo Viking Malt -logo

Kokemuksen tuoma varmuus näkyy koulutuksessa


Total Sec Oy - Yhteystiedot, Y-tunnus ja asiakirjat - Kauppalehden Yrityshaku Kauppalehti Menestyjät 2020 Suomen Vahvimmat Platina aaa-logo Luotettava Kumppani Riskiluokituslogo